KREMOWA ZUPA POROWA

17.10.2013
data:post.title
Zupa porowa jest bardzo pyszna,sycąca i szybko się ją przygotowuje.Mięso mielone świetnie się do niej nadaje a serek podnosi smak całej zupie.
Szczerze  polecam zupę porową.


                                                                  SKŁADNIKI :
  • 300 g mięsa mielonego
  • 300 g świeżych pieczarek,umytych i poszatkowanych
  • 1-2 pory ,bez zielonych liści drobno pokrojone
  • 1 cebula,obrana i pokrojona w kostkę
  • 1 kostka rosołowa 
  • 1 łyżka jarzynki,sól,pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 4-5 szklanek wody
  • 2  serki topione,kremowe po 100 g każdy
                                                           PRZYGOTOWANIE :

Mięso mielone przekładamy do wysokiego garnka,dodajemy cebulę i podpiekamy na łyżce oleju.Kiedy mięso się podpiecze dodajemy,kostkę rosołową,porę i pieczarki.Mieszamy,prużymy około 3-4 minuty.
Wlewamy wodę,dodajemy jarzynkę,sól i pieprz.
Gotujemy zupę około 15 minut.Dokładamy serki topione,pokrojone na kawałki i mieszamy aż się rozpuszczą.Doprawiamy do smaku i gotowe.
Sycąca i pyszna zupa podana z pieczywem ucieszy nie jedną osobę.
Smacznego.


4 komentarze

  1. Pycha zupka, właśnie ją robiłam, wyszła super, jeszcze dziś w lidlu była promocja na mięsko to się skusiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Porowa jest super, ale radżę spróbować wersję bez mięsa :)
    Zupa porowa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pewnością wypróbuję tą zupę w wersji bez mięsa,z pewnością będzie pyszna.

      Usuń