KAPUŚNIACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

2 mar 2014
data:post.title
Ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z kapusty to doskonała przekąska,świetne na przyjęcia lub do barszczyku.Przygotowanie ich nie sprawi nikomu problemu. Polecam.


                                                                SKŁADNIKI : 
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 30 dkg kiszonej kapusty,ugotowanej,odciśniętej i pokrojonej
  • 1 mała cebula
  • 10 dkg wędzonego boczku
  • sól,pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 1 jajko do posmarowania ślimaczków
                                                         PRZYGOTOWANIE : 

Boczek i cebulę drobno kroimy,podpiekamy na patelni na łyżce oleju,mieszamy,dodajemy kapustę jeszcze chwilkę pieczemy,doprawiamy do smaku.Przekładamy farsz do miski,studzimy.
Ciasto francuskie rozwijamy,rozkładamy równomiernie farsz,ciasto zwijamy zaczynając od dłuższego boku.
Kroimy ciasto na 2 cm plastry,układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Smarujemy ślimaczki rozmąconym jajkiem.Pieczemy w temp. 200 *C,przez 15 minut aż ładnie wyrosną i się przyrumienią.



3 komentarze