tag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post3044799621740621330..comments2024-01-02T19:06:39.234+01:00Comments on Kulinarne Fantazje Marioli : UDKA WĘDZONE W WĘDZARNI Mariola Łyczakhttp://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-23165553112141639722022-01-31T18:53:56.255+01:002022-01-31T18:53:56.255+01:00Swoje są prze pyszneSwoje są prze pyszneAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13859065152294243044noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-35841820263167836022021-07-09T14:45:23.571+02:002021-07-09T14:45:23.571+02:00Można nie parzyć. Trzeba tylko podnieść temperatur...Można nie parzyć. Trzeba tylko podnieść temperaturę podnieść koniec wędzenia. Mierzyć temperaturę wewnątrz mięsa albo oprzeć się na doświadczeniu.Leslie Warszawskihttps://www.blogger.com/profile/12274842298788757151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-13150111844967223032021-06-18T18:06:56.816+02:002021-06-18T18:06:56.816+02:00Taaaaa nie parzyć drobiu . A sanmonella ucieknie p...Taaaaa nie parzyć drobiu . A sanmonella ucieknie przed dymem. Parzyć i to najlepiej do temp. 72 st. w wewnątrz kuraka.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11692886473184440498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-56495301443290260532021-05-06T20:19:00.676+02:002021-05-06T20:19:00.676+02:00A ja nie parze dtobiu - to antywedzenie, parzy Się...A ja nie parze dtobiu - to antywedzenie, parzy Się zawsze po wędzeniu, a kurcze jest na tyle delikatnym mięsem, że nie trzeba go wogole parzyć. Mój wędzenie to marynowanie, suszenie i potem 5-6h w temp ok 40-50 stopni pod koniec 30 minut na 55 stopni. Drewno olcha + jabłoń ( to mi najbardziej smakuje)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02590865429687214953noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-78099713612747735282021-01-31T10:36:01.738+01:002021-01-31T10:36:01.738+01:00Dziwne te wszystkie przepisy i porady.ma być tak. ...Dziwne te wszystkie przepisy i porady.ma być tak. 1kg peklosoli na 10l wody,100gram cukru, trochę magi. peklować 48h, ale mięso musi być naszczykniete, w przeciwnym razie trzeba peklować dłużej.wedzimy dwie godzinki w temperaturze 60stopni, parzymy godzinę i Jeszce raz do wędzarni na 30 min.lepiej nie będzie pozdrawiam. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00153642750259008079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-69804076613114101192020-05-27T18:39:06.452+02:002020-05-27T18:39:06.452+02:00Na 2 litry wody powinno być 200gr soli ,peklowac 2...Na 2 litry wody powinno być 200gr soli ,peklowac 24h potem opłukać i parzyć 20min w tem. 80c wedzic 3 godziny w 60c Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16421840898183838461noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-58503607783621115882019-12-15T11:11:19.759+01:002019-12-15T11:11:19.759+01:00A jak wedzic piers z kurczaka. Też tak samo? A jak wedzic piers z kurczaka. Też tak samo? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06577297022251086736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-33070465055320801292019-04-16T19:23:21.956+02:002019-04-16T19:23:21.956+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Mariola Łyczakhttps://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-56045639320254850942019-04-16T15:21:55.480+02:002019-04-16T15:21:55.480+02:003 czy 4 litry wody? 3 czy 4 litry wody? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17055406369799885838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-52005257671252180892019-03-26T14:18:42.359+01:002019-03-26T14:18:42.359+01:00Już udka się patrzą jutro finał pozdrawiam dam zna...Już udka się patrzą jutro finał pozdrawiam dam znać jak wyszło<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12866241343901064738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-69759359153397393662018-11-17T13:19:46.612+01:002018-11-17T13:19:46.612+01:00Będę dziś próbował tak zrobic
Będę dziś próbował tak zrobic<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03183369660654978625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-49346917654974735922016-11-29T10:55:28.346+01:002016-11-29T10:55:28.346+01:00Dzięki Mariola, spróbujemy:-)Dzięki Mariola, spróbujemy:-)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-20881521992732049832016-11-28T21:19:14.849+01:002016-11-28T21:19:14.849+01:00Muszą ciekawie i fajnie smakować. Zawsze to jakaś ...Muszą ciekawie i fajnie smakować. Zawsze to jakaś odmiana ;)Patrycja Sieranthttps://www.blogger.com/profile/16679888205017580207noreply@blogger.com