tag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post7215355446770368529..comments2024-01-02T19:06:39.234+01:00Comments on Kulinarne Fantazje Marioli : CIASTO NA PIEROGI Mariola Łyczakhttp://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-7465818783399753532013-11-28T09:15:45.044+01:002013-11-28T09:15:45.044+01:00Dziękuję za podpowiedz,jeszcze z ananasem i brzosk...Dziękuję za podpowiedz,jeszcze z ananasem i brzoskwinią pierożków nie jadłam,z pewnością wypróbuję :)<br />Mariola Łyczakhttps://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-77306651317662566632013-11-28T08:46:44.789+01:002013-11-28T08:46:44.789+01:00Fajny pomysł na te pierozki z jabłkiem.
My dodajem...Fajny pomysł na te pierozki z jabłkiem.<br />My dodajemy jeszcze kawałek brzoskwini i ananasa :)<br />www.natalia-i-jej-świat.plhttps://www.blogger.com/profile/08198685434935974630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-41728723756280349822013-11-28T08:45:14.413+01:002013-11-28T08:45:14.413+01:00Dokładnie to najważniejsze żeby tobie smakowały :)...Dokładnie to najważniejsze żeby tobie smakowały :)<br />Pozdrawiamwww.natalia-i-jej-świat.plhttps://www.blogger.com/profile/08198685434935974630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-36357722477771847532013-11-26T23:07:34.006+01:002013-11-26T23:07:34.006+01:00Ciasta na pierogi nie zamrażamy,ponieważ nie nadaj...Ciasta na pierogi nie zamrażamy,ponieważ nie nadaje się ono do następnej obróbki,zamrozić możemy pierogi zaraz po ich wykonaniu,oczywiście każdy osobno a później przekładamy je do woreczka.Z reszty ciasta,bo mi również zostaje,robię pierogi z kawałkami jabłka lub twarożkiem,albo najzwyczajniej kładę odrobinę marmolady i gotuję je w osobnym garnku,dzieci takie pierożki uwielbiają :)Mariola Łyczakhttps://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-65289966344281223702013-11-26T20:43:30.489+01:002013-11-26T20:43:30.489+01:00Czy jest sens zamrażać ciasto na pierogi? Czasami ...Czy jest sens zamrażać ciasto na pierogi? Czasami zrobię za dużo.<br />inga_gaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-58708561065364430312013-11-26T14:06:16.605+01:002013-11-26T14:06:16.605+01:00Przygotowania do świąt już ruszyły, dziś robiłam z...Przygotowania do świąt już ruszyły, dziś robiłam z kapustą i grzybami, ciasto robiłam z przepisu ,kuchni Lidla, z dodatkiem masła, wyszło super i pierożki pyszne :)Gosianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-50192746943159719062013-11-25T22:42:57.672+01:002013-11-25T22:42:57.672+01:00Z pewnością masz racje,obecnie pierogi mi wychodzą...Z pewnością masz racje,obecnie pierogi mi wychodzą za każdym razem,pozdrawiam :)<br />Mariola Łyczakhttps://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-68283543862427868872013-11-25T17:26:52.062+01:002013-11-25T17:26:52.062+01:00Wiesz Mariolka jeśli dokładnie slepisz pierożki i ...Wiesz Mariolka jeśli dokładnie slepisz pierożki i za dużo nie naładujesz farszu to nie mają prawa ci pęknać.<br />Wiem to z doświadczenia bo pracuję w pierogarni :)))<br /><br />Pozdrawiamwww.natalia-i-jej-świat.plhttps://www.blogger.com/profile/08198685434935974630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-46891944784355854212013-11-25T12:48:47.810+01:002013-11-25T12:48:47.810+01:00Dokładnie! Dobrze wyrobione ciasto (co najmniej 10...Dokładnie! Dobrze wyrobione ciasto (co najmniej 10 minut) wytwarza wystarczająco dużo glutenu i nic nie pęka :)Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-48951983277403708582013-11-25T11:45:20.611+01:002013-11-25T11:45:20.611+01:00Uwielbiam jedne i drugie :)
Uwielbiam jedne i drugie :)<br />Mariola Łyczakhttps://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-60259724797446493182013-11-25T11:14:56.926+01:002013-11-25T11:14:56.926+01:00Ja w sobotę robiłam pierogi na dwa sposoby :-) rus...Ja w sobotę robiłam pierogi na dwa sposoby :-) ruskie moje ulubione i z serem :-) pozdrawiam :-)agattekhhttp://agattek.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-70349709668039425572013-11-24T21:41:43.221+01:002013-11-24T21:41:43.221+01:00Ja pomału już planuję potrawy na święta :) a piero...Ja pomału już planuję potrawy na święta :) a pierogi zamrażam.Mariola Łyczakhttps://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-75122995843396687212013-11-24T21:38:37.058+01:002013-11-24T21:38:37.058+01:00Odrobina sodki nie zaszkodzi,pierogi nie pękają po...Odrobina sodki nie zaszkodzi,pierogi nie pękają podczas gotowania tak jak przy cieście bez tego malutkiego dodatku :)<br />Wybór należy do nas.Mariola Łyczakhttps://www.blogger.com/profile/15725046040860889375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-66686924900202834052013-11-24T21:21:54.542+01:002013-11-24T21:21:54.542+01:00pięknie pierożki Ci wyszły:) Ja się dopiero przed ...pięknie pierożki Ci wyszły:) Ja się dopiero przed świętami będę bawić z pierogami i uszkami:DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8734319258720179762.post-46727181922042114832013-11-24T20:34:51.350+01:002013-11-24T20:34:51.350+01:00Mówisz, ze dodajesz sodki dla elastyczności i moim...Mówisz, ze dodajesz sodki dla elastyczności i moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie.<br />Bo jesli dodajemy olej i ciepłą wodę ciasto wtedy samoistnie jest elastyczne bardziej dzieki olejowi.<br />Soda zbedna rzecz.www.natalia-i-jej-świat.plhttps://www.blogger.com/profile/08198685434935974630noreply@blogger.com