Roladki z tortilli mogą być również dietetyczne i smaczne. Przygotowałam je z pyszną pastą warzywną z firmy Rolnik oraz warzywami. Pasty są mało kaloryczne i pyszne w smaku, idealne do przygotowania małych przekąsek.
SKŁADNIKI :
- 190 g pasty warzywnej paprykowej firmy ROLNIK
- 3
- placki tortilla
- 100 g sera fety
- 1 świeży ogórek
- 4 liście sałaty
- 1 mały słoik papryki konserwowej
- kilka oliwek
- kila pomidorków koktajlowych
PRZYGOTOWANIE :
- Sałatę myjemy i osuszamy, ogórka obieramy. Kroimy w paski ogórka, paprykę i ser fetę.
- Placki tortilla rozkładamy na desce, smarujemy pastą warzywną, na to kładziemy po liściu sałaty, a z brzegu placka układamy, kilka pasków ogórka, papryki i fety. Placki ciasno zwijamy w naleśnika i zawijamy w folię aluminiową. Odkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
- Rozwijamy nasze tortille i kroimy na 2 centymetrowe kawałki. Nabijamy na patyczki naprzemiennie z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami.
- Tak przygotowane przekąski są mało kaloryczne i bardzo smaczne.
rewelacyjny pomysł i jakie apetyczne wykonanie :)
OdpowiedzUsuń