DIETETYCZNE ROLADKI Z PASTĄ WARZYWNĄ

6 cze 2017
data:post.title
Roladki z tortilli mogą być również dietetyczne i smaczne. Przygotowałam je z pyszną pastą warzywną z firmy Rolnik oraz warzywami. Pasty są mało kaloryczne i pyszne w smaku, idealne do przygotowania małych przekąsek.

  
                                                                      SKŁADNIKI : 
  • 190 g pasty warzywnej paprykowej firmy ROLNIK
  • 3
  •  placki tortilla
  • 100 g sera fety
  • 1 świeży ogórek
  • 4 liście sałaty
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • kilka oliwek
  • kila pomidorków koktajlowych
                                                                PRZYGOTOWANIE : 

  1. Sałatę myjemy i osuszamy, ogórka obieramy. Kroimy w paski ogórka, paprykę i ser fetę.
  2. Placki tortilla rozkładamy na desce, smarujemy pastą warzywną, na to kładziemy po liściu sałaty, a z brzegu placka układamy, kilka pasków ogórka, papryki i fety. Placki ciasno zwijamy w naleśnika  i zawijamy w folię aluminiową. Odkładamy do lodówki na 1-2 godziny. 
  3. Rozwijamy nasze tortille i kroimy na 2 centymetrowe kawałki. Nabijamy na patyczki naprzemiennie z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami. 
  4. Tak przygotowane przekąski są mało kaloryczne i bardzo smaczne. 



 

1 komentarz

  1. rewelacyjny pomysł i jakie apetyczne wykonanie :)

    OdpowiedzUsuń