Śniadanie to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia więc powinno ono być pożywne, smaczne i dodające energii. Polecam na ranny posiłek przygotować jaglane kuleczki z orzechami, obtoczone w pysznych płatkach czekoladowych Lubella. Takie jaglane trufelki zjedzone w dodatku z owocami dają porządną energie na pierwsze godziny dnia.
SKŁADNIKI :
- 200 g kaszy jaglanej
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki mleka
- 2 duże łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki mielonych orzechów włoskich
- 1 szklanka płatków i Corn Flakes kakao i miód Lubella
- 1 szklanka malin, borówek, jagód lub dowolnych owoców
- mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE :
- Kasze jaglaną gotujemy w mleku z dodatkiem cukru. Kiedy zgęstnieje zakręcamy gaz i przykrywamy aby dobrze napęczniała. Po ostudzeniu dodajemy do niej masło orzechowe, mielone orzechy o mieszamy masę.
- Płatki ugniatamy aby się pokruszyły i przesypujemy do miseczki. Z masy jaglanej formujemy kuleczki wielkości orzecha i obtaczamy je w płatkach czekoladowych.
- Na talerz wysypujemy owoce, układamy na nich kuleczki, dekorujemy mięta i podajemy.
#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella
świetny pomysł z tymi kuleczkami :)
OdpowiedzUsuń