BUŁECZKI Z PASTĄ WARZYWNĄ

18 cze 2017
data:post.title
Dzisiaj pomysł na pieczone bułeczki zwinięte z pastą warzywną Rolnik. Bardzo smaczne, mięciutkie o lekkim posmaku grzybów. Polecam.                           


                                                                     SKŁADNIKI : 
  • 500 g  mąki pszennej
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1 i 1/2  szklanka ciepłej wody 
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 190 g pasty warzywnej Rolnik o smaku grzybów leśnych
  • nasiona czarnuszki do posypania 
                                                              PRZYGOTOWANIE :                       
  1.  Drożdże rozkruszamy i mieszamy 1/2 szklance wody aż się rozpuszczą.
  2. Do dużej miski wlewamy rozczyn, resztę wody, olej, następnie wsypujemy mąkę, sól, cukier i wyrabiamy elastyczne, dość gęstawe ciasto. W razie konieczności dosypujemy mąki lub dolewamy wody, ciasto nie powinno być mocno klejące.
  3. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.
  4. Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagniatamy, podsypując je mąką, rozwałkowujemy owalny placek na który rozsmarowujemy pasę warzywną i zwijamy ciasto jak roladę. Tniemy na kawałki 2 centymetrowe i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. 
  5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut, po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 170* C.
  6. Kiedy bułki są ładnie wypieczone wyciągamy z piekarnika i studzimy. Smacznego.




 

Prześlij komentarz