WARSZTATY FOTOGRAFII KULINARNEJ Z OLYMPUSEM

12 cze 2017
data:post.title
Warsztaty z Olympusem to jedne z ciekawszych na jakich byłam. Prowadzili je Szymon Kaźmierczyk i Kinga Paruzel a tematem była fotografia kulinarna. Miejsce spotkania to rewelacyjne studio " Pole do Popisu " w  Katowicach.


Na początku spotkania Jakub Kaźmierczyk i Kinga Paruzel przedstawili fotograficzne stylizacje tips & sticks. Następny krok -  wybór dobrego aparatu, to podstawa dobrej jakości zdjęć. Firma Olympus produkuje wysokiej jakości aparaty, oraz  zadbała aby nam ich nie brakło podczas warsztatów.
Przez lata fotografia kulinarna uchodziła za jedną z trudniejszych dziedzin fotograficznego rzemiosła.
Aparaty Olympus są niezastąpione przy takiej fotografii, wystarczy kawałek kuchennego stołu, światło wpadające przez okno i dobry sprzęt i można tworzyć zachwycające, naturalne zdjęcia jedzenia.


Warsztaty poprowadził Jakub Kaźmierczyk a blogerzy kulinarni mieli do dyspozycji sprzęt OLYMPUS



                              Kinga Paruzel dbała aby nasze zdjęcia były mocno dopracowane ;




I tak w przemiłym towarzystwie i pięknym studio, spędziliśmy kilka godzin pogłębiając swoją wiedzę fotografii kulinarnej z Olympusem. 


 

Publikowanie komentarza