Warsztaty z Olympusem to jedne z ciekawszych na jakich byłam. Prowadzili je Szymon Kaźmierczyk i Kinga Paruzel a tematem była fotografia kulinarna. Miejsce spotkania to rewelacyjne studio " Pole do Popisu " w Katowicach.
Na początku spotkania Jakub Kaźmierczyk i Kinga Paruzel przedstawili fotograficzne stylizacje tips & sticks. Następny krok - wybór dobrego aparatu, to podstawa dobrej jakości zdjęć. Firma Olympus produkuje wysokiej jakości aparaty, oraz zadbała aby nam ich nie brakło podczas warsztatów.
Przez lata fotografia kulinarna uchodziła za jedną z trudniejszych dziedzin fotograficznego rzemiosła.
Aparaty Olympus są niezastąpione przy takiej fotografii, wystarczy kawałek kuchennego stołu, światło wpadające przez okno i dobry sprzęt i można tworzyć zachwycające, naturalne zdjęcia jedzenia.
Warsztaty poprowadził Jakub Kaźmierczyk a blogerzy kulinarni mieli do dyspozycji sprzęt OLYMPUS
Kinga Paruzel dbała aby nasze zdjęcia były mocno dopracowane ;
I tak w przemiłym towarzystwie i pięknym studio, spędziliśmy kilka godzin pogłębiając swoją wiedzę fotografii kulinarnej z Olympusem.
Prześlij komentarz