PIECZONE ŻABIE UDKA + FILMIK

10 cze 2017
data:post.title
Żabie udka to przysmak kuchni francuskiej, są one bardzo lubiane i pżyżadzane na różne sposoby. Ja przygotowałam je pieczone w bardzo prosty sposób z z czosnkiem i natką pietruszki. Udka wyszły delikatne i smaczne, myślę że tak przygotowane zasmakują nie jednej osobie.  


                                                                    SKŁADNIKI :
  • 500 g żabich udek
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 szklanka bulionu
  • sól do smaku 
                                                            PRZYGOTOWANIE :
  1. Udka myjemy, osuszamy, doprawiamy sola i pieprzem. 
  2. Przekładamy  mięska do miski, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz natkę pietruszki, wszystko mieszamy i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. 
  3. Na patelnię wylewamy masło, podpiekamy mięska 2-3 minuty,  z każdej strony, następnie wlewamy bulionu i dalej pieczemy około 5 minut. 
  4. Wykładamy na talerz, podajemy z warzywami i plastrem cytryny. 
  5. Smacznego. 
       Zapraszam do obejrzenia filmiki i subskrybcji kanału ; 




 

Publikowanie komentarza