Żabie udka to przysmak kuchni francuskiej, są one bardzo lubiane i pżyżadzane na różne sposoby. Ja przygotowałam je pieczone w bardzo prosty sposób z z czosnkiem i natką pietruszki. Udka wyszły delikatne i smaczne, myślę że tak przygotowane zasmakują nie jednej osobie.
SKŁADNIKI :
- 500 g żabich udek
- 3 łyżki masła klarowanego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1/4 szklanka bulionu
- sól do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Udka myjemy, osuszamy, doprawiamy sola i pieprzem.
- Przekładamy mięska do miski, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz natkę pietruszki, wszystko mieszamy i odkładamy do lodówki na 1 godzinę.
- Na patelnię wylewamy masło, podpiekamy mięska 2-3 minuty, z każdej strony, następnie wlewamy bulionu i dalej pieczemy około 5 minut.
- Wykładamy na talerz, podajemy z warzywami i plastrem cytryny.
- Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiki i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz