Dzisiaj przepis na puszyste ciasto z masą o smaku chałwy. W dodatku delikatny biszkopt jest przełożony dżemem wiśniowy. Ciasto jest tortowe i smaczne, polecam przepis.
BISZKOPT :
- 6 jajek
- 1/4 szklanka oleju
- szklanka ma pojemność 250 ml
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki pszennej tortowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 litr mleka 3/2 %
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- waga 1 budyniu to 40 g
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżka z czubkiem mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka z czubkiem mąki pszennej
- 300 g chałwy waniliowej
- 200 g masła
- dodatkowo - 1 dżem wiśniowy
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału :
Prześlij komentarz