Pyszne rogale z nadzieniem z białego maku na święto Świętego Marcina. Przygotowane z ciasta drożdżowego, nadziane, upieczone i polane lukrem. Pyszniejszych nie jadłam, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 30 g świeżych drożdży
- 250 ml mleka 3/2 %
- 5 łyżek cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 jajko
- 500 g maki tortowej
- 1 puszka białego maku 400 g
- 1/2 szklanka orzechów włoskich
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki cukru
- dodatkowo można dodać
- (rodzynki, żurawinę, skórkę pomarańczową, olejek migdałowy )
- 100 g miękkiego masła
LUKIER :
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki mleka
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału :














Prześlij komentarz