RYBA PO JAPOŃSKU W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM + FILMIK

9 gru 2025
data:post.title
Bardzo smaczna smażona ryba w cieście naleśnikowym, przełożona piklami i zalana zalewą pomidorową.


         SKŁADNIKI : 
  • 1 kg dowolnej ryby 
  • sól, pieprz do smaku 
  • olej do smażenia 
        CIASTO : 
  • 2 jajka 
  • 1 szklanka mleka 
  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • po pół łyżeczki do ciasta ; proszku do pieczenia, soli, pieprzu, słodkiej i ostrej papryki 
       DODATKOWO : 
  • 3 cebule
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • kilka ogórków konserwowych
      ZALEWA : 
  • 750 ml wody 
  • 3 duże łyżki cukru 
  • 1/2 łyżeczka soli 
  • 9 łyżeczek przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu 
  • 1/2 szklanka octu 
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • kilka ziarnek pieprzu         
 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału : 


 

Prześlij komentarz