Bardzo smaczna smażona ryba w cieście naleśnikowym, przełożona piklami i zalana zalewą pomidorową.
SKŁADNIKI :
- 1 kg dowolnej ryby
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- po pół łyżeczki do ciasta ; proszku do pieczenia, soli, pieprzu, słodkiej i ostrej papryki
- 3 cebule
- 1 słoik papryki konserwowej
- kilka ogórków konserwowych
- 750 ml wody
- 3 duże łyżki cukru
- 1/2 łyżeczka soli
- 9 łyżeczek przecieru pomidorowego
- 4 łyżki pikantnego ketchupu
- 1/2 szklanka octu
- 1 liść laurowy
- 3 ziela angielskie
- kilka ziarnek pieprzu
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału :














Prześlij komentarz