SKŁADNIKI :
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody
- 1 jajko
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- szczypta proszku do pieczenia
- olej do smażenia
FARSZ :
- 200 g twarogu
- 200 g oscypka wędzonego
- 1 chuda kiełbasa, 200 g, pokrojona w drobną kostkę
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
PANIERKA :
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do podpieczenia
- 100 g kurek podpieczonych z cebulą i suszoną żurawiną
Do miski przekładamy twaróg, starty na tarce oscypek, podpieczoną kiełbasę z cebulą, przyprawy. Dokładnie mieszamy farsz.
Na upieczone naleśniki nakładamy po łyżce farszu, rozsmarowujemy i składamy placki na pół i jeszcze raz na pół.
Naleśniki panierujemy w jajku i bułce tartej, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony aż się zarumienią.
Podajemy ciepłe posypane podpieczonymi kurkami, żurawiną i oscypkiem.
Smacznego.
Na upieczone naleśniki nakładamy po łyżce farszu, rozsmarowujemy i składamy placki na pół i jeszcze raz na pół.
Naleśniki panierujemy w jajku i bułce tartej, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony aż się zarumienią.
Podajemy ciepłe posypane podpieczonymi kurkami, żurawiną i oscypkiem.
Smacznego.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń