SKŁADNIKI :
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 puszka tuńczyka 170 g w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- 1 słoiczek tartego selera
- 100 g żółtego sera, startego na tarce jarzynowej
- 3-4 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- pęczek szczypiorku drobno pokrojonego
- pomidorki, wiśnie do ozdoby
PRZYGOTOWANIE :
Białko, kukurydza, doprawiamy do smaku i smarujemy porcją majonezu. Na to tuńczyk, również doprawiamy, na to wyciśnięty seler, tarty ser żółty, majonez, szczypior i rozdrobnione żółtka. Sałatkę dekorujemy według uznania. Ja użyłam do ozdoby pomidorki koktajlowe, wiśnie, kiełki oraz czerwoną cebulę.
Sałatkę przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzoną. Smacznego.
Do sałatki z wiśniami dodałam groszek, wyszła równie pyszna.
Robię podobną sałatkę :) Piękna dekoracja :)
OdpowiedzUsuńPamiętam takie warstwowe sałatki z imienin:-) Az muszę sobie przypomnieć jej smak:-) Choć przygotowywałam z szynką - chyba;-)
OdpowiedzUsuńSałatka warstwowa zawsze się sprawdza na przyjęciach :)
Usuń