PAPRYKI NADZIEWANE SEREM FETA I OLIWKAMI

31.08.2015
data:post.title
Faszerowane papryczki serem feta to świetna, letnia przekąska. Idealnie sprawdzają się na imprezy, do kanapek lub podjadania. Polecam


                                                                        SKŁADNIKI : 
  • 1 kg papryczek pomidorowych
  • 2 opakowania sera fety po 270 g 
  • kilka ząbków czosnku
  • garść czarnych oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • kilka gałązek tymianku 
  • olej do zalania słoiczków
                                                              PRZYGOTOWANIE : 

Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i studzimy, doprawiamy solą i pieprzem.
Ser fetę rozkruszamy, mieszamy z suszonymi ziołami, pieprzem i nadziewamy papryczki. Na środek każdej  wciskamy ciemną oliwkę. układamy je w słoiczkach, dodajemy po gałązce tymianku i 2-3 ząbkach czosnku.
Słoiczki zalewamy gorącym olejem i szczelnie zakręcamy, przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego.






1 komentarz

  1. Świetny pomysł. Muszę wypróbować u siebie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015.

    OdpowiedzUsuń