SKŁADNIKI :
- 1 kg szynki wieprzowej
- 2 cebule
- 2 marchewki
- plaster selera
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego
- 2 szklanki bulionu
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki
- 1 liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu
- sól, pieprz i słodka papryka do smaku
- opakowanie kurek
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE :
Gulasz doprawiamy do smaku, w razie konieczności, gdyby był za gęsty, dolewamy bulionu. Na koniec dodajemy umyte kurki, chwilkę dusimy i zakręcamy gaz. Posypujemy natka pietruszki, mieszamy.
Ragout podajemy z makaronem, kaszą, ziemniakami lub pieczywem. Smacznego.
Bardzo smakowite:-) I chyba nawet mam szynkę zamrożoną, a kurki tylko czekają:-)
OdpowiedzUsuń