SKŁADNIKI :
- 2 duże, podwójne piersi z kurczaka
- 1 opakowanie kurek ( około 250 g )
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek szczypiorku
- sól, pieprz i słodka papryka w proszku do smaku
- 1 szklanka bulionu
- olej do podpieczenia
- wykałaczki
PRZYGOTOWANIE :
Kurki myjemy, oczyszczamy i kroimy na drobno, łącznie z cebulą.
Na patelni na oleju podpiekamy cebulę z czosnkiem, dodajemy kurki i pokrojony szczypiorek. mieszamy oraz doprawiamy do smaku.
Po kilku minutach, kiedy płyny odparują przekładamy farsz do miseczki.
Po kilku minutach, kiedy płyny odparują przekładamy farsz do miseczki.
Piersi z kurczaka myjemy, następnie nacinamy wzdłuż, każdy kawałek mięsa tworząc otwór, lub przecinamy tak aby powstał cienki kotlet. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i papryką, nakładamy po dużej łyżce farszu i delikatnie zwijamy, spinając końce mięsa wykałaczkami.
Mięsne roladki obsmażamy z każdej strony na oleju, wlewamy bulion i dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie. Roladki wykładamy na talerz, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Z pozostałego wywaru przygotowujemy sos który przyda się do polania mięsa.
Smacznego.
Boskie!! Jutro będa na obiad!! :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Zapisuję do wypróbowania
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji "Pora na kurki 2015"
Pozdrawiam
Iwona
www.smakowitejadlo.com