Jajka nadziewane po tatarsku są wyjątkowo smaczne, polecam przygotować je na święta i nie tylko :)
SKŁADNIKI : 
- 8 jajek ugotowanych na twardo
 - 3 łyżki majonezu
 - 2 ogórki kiszone
 - 1 czerwona cebula
 - kilka pokrojonych pieczarek z zalewy octowej
 - sól i pieprz do smaku
 
- Jajka przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodaję 3 łyżki majonezu, pokrojone kiszone ogórki, tutaj są dwa spore pokrojone ogórki lub dajemy trzy mniejsze, jedna czerwona cebula. Wszystko kroiłam w drobną kostkę i pieczarki konserwowe zalewy octowej.
 - Dodajemy sól i pieprz tylko do smaku, pieczarek jest około 200 g konserwowych z dużego słoika, pół słoika dajemy wszystko i mieszamy.
 - Pastę mamy gotową tak więc szykujemy sobie talerz z sałatą i nadziewamy jajeczka.
 - I tak wyglądają jajeczka nadziewane pastą tatarską do tego kiełki u mnie kiełki z rzodkiewki może być szczypiorek, Podajemy, smacznego.
 
                                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 














Prześlij komentarz