Jajka nadziewane po tatarsku są wyjątkowo smaczne, polecam przygotować je na święta i nie tylko :)
SKŁADNIKI :
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 2 ogórki kiszone
- 1 czerwona cebula
- kilka pokrojonych pieczarek z zalewy octowej
- Jajka przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodaję 3 łyżki majonezu, pokrojone kiszone ogórki, tutaj są dwa spore pokrojone ogórki lub dajemy trzy mniejsze, jedna czerwona cebula. Wszystko kroiłam w drobną kostkę i pieczarki konserwowe zalewy octowej.
- Dodajemy sól i pieprz tylko do smaku, pieczarek jest około 200 g konserwowych z dużego słoika, pół słoika dajemy wszystko i mieszamy.
- Pastę mamy gotową tak więc szykujemy sobie talerz z sałatą i nadziewamy jajeczka.
- I tak wyglądają jajeczka nadziewane pastą tatarską do tego kiełki u mnie kiełki z rzodkiewki może być szczypiorek, Podajemy, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz