Jajka w wiosennym, smacznym sosie z dodatkiem warzyw to świetna propozycja na zbliżające się święta i nie tylko. Pięknie ozdobione udekorują nie jeden stół wielkanocny. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 pęczek rzodkiewki i szczypiorku
- 1 zielony ogórek
- 1 pomidor malinowy
- liście sałaty lub jarmużu do ozdoby
SOS :
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Jajka obieramy i przecinamy wzdłuż, odkładamy na bok.
- Wszystkie składniki kroimy w kostkę, przekładamy je do miski.
- Przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy majonez. Składniki mieszamy i przekładamy do naczynia ozdobionego jarmużem.
- Na warzywa układamy jajka i posypujemy rzeżuchą. Jajka tak przygotowane są przepyszne. Polecam.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz