Bardzo smaczne ogórki kanapkowe w zalewie curry. Idealne na przekąskę.
SKŁADNIKI :
- 2 kg ogórków
- 1 litr wody
- 2 szklanki octu 10 % ( szklanka ma pojemność 250 ml )
- 1 i 1/2 szklanka cukru
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka curry
- dodatkowo - koper, ziele angielskie,
- pieprz w ziarnkach, gorczyca
PRZYGOTOWANIE :
- Z ogórków odcinamy końce i tniemy je w plastry.
- Składniki zalewy zagotowujemy.
- Do słoików nakładamy - koper, ziele, pieprz i gorczycę.
- Ogórki ciasno układamy na stojąco, zalewamy zalewą i zakręcamy.
- Pasteryzujemy w wodzie około 5 minut licząc czas od zagotowania się wody.
- Ogórki są bardzo smaczne, polecam przepis.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz