SKŁADNIKI :
- 0,5 kg podgrzybków
- 1 cebula obrana i pokrojona w kostkę
- duża łyżka masła naturalnego
- sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowa
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- natka pietruszki
- gęsta śmietana
- 1 szklanka wody
PRZYGOTOWANIE :
Podgrzybki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Masło topimy na patelni i szklimy cebulę,solimy,dodajemy podgrzybki,wlewamy wodę, i dusimy około 20 minut,aż płyny odparują.
Przed podaniem doprawiamy solą, pieprzem,czosnkiem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Grzybki podajemy ciepłe, dekorujemy kleksem śmietany i natką pietruszki.
Grzybki podajemy ciepłe, dekorujemy kleksem śmietany i natką pietruszki.
Danie podajemy z świeżym pieczywem.
Smacznego.
Smacznego.
palce lizac:)
OdpowiedzUsuńU mnie dziś do obiadku również grzybki, tylko troszkę bardziej dietetycznie, bez masełka i bio jogurtem (z lidla), mniam :)
OdpowiedzUsuńoo tak, grzybki na masełku są super :)
OdpowiedzUsuń