Kotlety ze szparagami smakują rewelacyjnie, mięciutkie mięsko i chrupiąca szparaga. Mój syn prosi o więcej, tak jemu smakują. Kotlety są rewelacyjne i niecodzienne. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 4 duże połówki piersi z kurczaka
- 1/2 kg szparagów zielonych
- sól, czosnek, słodka i ostra papryka w proszku do smaku
- dowolna przyprawa do mięsa ( niekoniecznie )
- 3 jajka, mąka, bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Kotlety ubijamy, nastepnie przyprawiamy i nacinamy, (Zapraszam do obejrzenia filmiku ).
- Szparagi myjemy i odcinamy końce, nastepnie po 2-3 szparagi przeplatamy przez kotleta.
- Gotowe kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.
- Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału :
Prześlij komentarz