Bardzo smaczne ciasto, na krakersach, z masą budyniową i bez pieczenia. W przygotowaniu expresowe, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 1 duża paczka słonych krakersów
- 200 g masła
- 3 szklanki mleka, szklanka ma pojemność 250 ml
- 2 budynie waniliowe, bez cukru (waga 1 budyniu to 40 g )
- 3/4 szklanki cukru
- 4 żółtka
- cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Blaszkę o rozmiarze 25/30 cm lub trochę mniejszą, wykładamy papierem do pieczenia. Na to rozkładamy krakersy.
- Część mleka ogrzewamy z masłem i cukrem, następnie dodajemy żółtka i wszystko mieszamy, teraz wlewamy wymieszany budyń z reszką mleka i mieszamy całość aż powstanie gęsty budyń.
- Gorący wylewamy na herbatniki, przykrywamy następną warstwą herbatników i odkładamy do ostygnięcia.
- Ciasto posypujemy cukrem pudrem, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz