Rogaliki to świetna i pyszna słodka przekąska. Przygotowałam je w bardzo prosty sposób, z trzech składników wyszło elastyczne, gładkie ciasto. Rogaliki nadziałam pysznymi powidłami i upiekłam. Wyszły kruche, pachnące i smaczne.
SKŁADNIKI :
- 250 g twarogu półtłustego
- 250 g masła
- 3 szklanki mąki
DODATKOWO :
PRZYGOTOWANIE :
- Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy zmielony twaróg i pokrojone zimne masło. Ciasto zagniatamy aż będzie elastyczne i gładkie. Nakrywamy je folią i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy, na kształt koła. Następnie tniemy w trójkąty.
- Na każdy trójkąt nakładamy po łyżeczce marmolady i zwijamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 % C.
- Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego .
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybji kanału ;
Pysznie wygląda, zjadłabym z chęcią :-)
OdpowiedzUsuń