KURCZAK, BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM MIELONYM + FILMIK

6 cze 2018
data:post.title
Kurczak nadziewany mięsem jest idealny jako dodatek do pieczywa, można go również podać na ciepło, z sosem  jako danie obiadowe. Jest bardzo smaczny, polecam. 


SKŁADNIKI : 
  • 1 kurczak ( 1/5 kg ) pozbawiony kości 
  • sól, pieprz, czosnek, słodka papryka do natarcia kurczaka 
                                                                           FARSZ : 
  • 700 - 800 g mięsa mielonego 
  • 2 jajka 
  • 1 duża, czerstwa bułka 
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu 
  • 1/2 łyżeczka mielonej kolendry 
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 
                                                              PRZYGOTOWANIE :






 

Prześlij komentarz