Pyszne, smaczne i szybkie w przygotowaniu, pieczone w rękawie, młode ziemniaczki. Można je zajadać same lub z dodatkami, polecam.
SKŁADNIKI :
- 1,5 kg młodych ziemniaczków
- 4 cebule
- 4 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku lub gałązki świeżego
- rękaw do pieczenia
- Ziemniaczki obieramy, myjemy i większe przecinamy na pół.
- Cebulę obieramy, kroimy w talarki.
- Wszystkie przyprawy i pokrojony czosnek mieszamy z olejem. Wlewamy do ziemniaczków, dodajemy gałązki tymianku i dokładnie mieszamy.
- Wszystko przekładamy do rękawa piekarniczego, zawiązujemy końce i robimy kilka dziurek w worku. Układamy całość w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 180 % C.
- Po upieczeniu rękaw przecinamy i podajemy ziemniaczki.
- Są bardzo smaczne, aromatyczne i soczyste, polecam. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz