Krakersy bezglutenowe z żurawiną i baobabem można przygotować w bardzo szybki sposób, gotową mieszankę firmy NobleHealth wystarczy wymieszać z wodą, chwilkę poczekać i upiec zdrowe krakerskiki. Są tak smaczne że ciężko się od nich oderwać.
SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie mieszanki krakersów firmy noblehealth-krakersy-bezglutenowe-zurawina-i-baobab
- w skład wchodzi suszona żurawina
- płatki owsiane bezglutenowe
- ziarno słonecznika
- ziarna lnu
- ziarna sezamu
- mąka migdałowa
- mąka z amarantusa
- miąższ owocu baobabu
- sproszkowany sok trzciny cukrowej
PRZYGOTOWANIE :
- Mieszankę przesypujemy do miseczki, wlewamy 200 ml ciepłej wody mieszamy. Po kilku minutach masę równo rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 % C, po 5 minutach, kiedy masa lekko zesztywnieje należy blaszkę wyciągnąć i krakersy pokroić na kawałki.
- Pieczemy następne 20 minut aż krakersy będą rumiane.
- Wyjmujemy i studzimy. Smacznego.
Prześlij komentarz