Młoda kapusta z koperkiem nie ma sobie równych. Szybko się kisi i pysznie smakuje. Tak dobrej kapusty nie kupimy w sklepie więc warto jest ją przygotować w domu.
SKŁADNIKI :
- 3 główki kapusty
- 3 marchewki
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka soli na 1 kg kapusty
- duży szklany słój
PRZYGOTOWANIE :
- Kapustę szatkujemy, solimy, mieszamy i odkładamy na 30 minut aby zmiękła.
- Następnie dodajemy startą marchewkę i pokrojony koperek. Mieszamy, pozostawiamy na 2 godziny aby puściła soki.
- Po tym czasie ciasno układamy ją w słoiku. Zakrecamy i odkładamy.
- Każdego dnia należy kapustę nakłuć drewnianą łyżką i odgazować, zakładamy rękawiczki i ręką przyciskamy aby odeszły gazy.
- Po 3 dniach kapusta jest gotowa, im dłużej stoi tym jest kwaśniejsza. Polecam przepis.
- Smacznego .
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz