KURCZAK MARYNOWANY W KETCHUPIE I PIECZONY W PANIERCE + FILMIK

25 paź 2018
data:post.title
Mięso z kurczaka można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj przepis na udka kurczaka w ketchupie i panierce. Pyszne, bardzo aromatyczne i soczyste mięska są idealne na obiad dla całej rodziny, również na imprezy i większe spotkania.


     SKŁADNIKI : 
  • 5-7 udek z kurczaka
  • 1 szklanka ostrego ketchupu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczka bazylii
  • czosnek według uznania
  • 2 jajka + bułka tarta do panierowania
                                                                 PRZYGOTOWANIE :
  1. Udka myjemy, przecinamy na pół.
  2. Do Dużej miski wlewamy ketchup, dodajemy całe przyprawy i mieszamy. Wkładamy mięso i dokładnie mieszamy aż pokryje kawałki kurczaka. Zostawiamy na 2-3 godziny aby przeszło przyprawami.
  3. Udka panierujmy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku 45 minut w temperaturze około 180 % C. Pod koniec pieczenia obracamy na drugą stronę aby troszkę skóra zmiękła i zakręcamy piekarnik. Mięska ponownie obracamy i wyciągamy na półmisek. 
  4. Podajemy ciepłe z ulubionymi sosami, smacznego. 
                                         Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 







 

Prześlij komentarz