ZAPIEKAŃCE PYSZNIE NADZIANE + FILMIK

1 paź 2018
data:post.title
Bagietki nadziane wędliną, serem i dodatkami, zapieczone smakują rewelacyjnie. Osobiście bardzo je lubię. Takie zapiekańce świetnie smakują na przyjęciach. 


SKŁADNIKI : 
  • 3 duże bagietki 
  • oregano
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 20 dkg sera w plastrach
  • 20 dkg sera w kawałku 
  • 15 dkg salami w plastrach
  • 20 dkg szynki konserwowej
  • 20 dkg szynki mielonej 
  • papryka konserwowa
  • ogórki konserwowe ( kilka ) 
  • dowolne sosy do polania
                                                               PRZYGOTOWANIE : 

  1. Bagietki kroimy na trzy kawałki. Nacinamy wzdłuż i posypujemy w środku oregano. 
  2. Ogórki, jajka kroimy w plastry a paprykę w paseczki. 
  3. Ser w kawałku ścieramy na tarce jarzynowej. 
  4. Każdą bułkę zaczynamy nadziewać, pierwszy kładziemy ser w plastrach, następnie szynka konserwowa, szynka mielona, salami, papryka, ogórki i plastry jajka. Posypujemy po wierzchu tartym serem i zawijamy w folię. 
  5. Zapiekańce przechowujemy w lodówce do momentu ich zapieczenia. 
  6. Smacznego. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni. 
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 


 

Publikowanie komentarza