Bagietki nadziane wędliną, serem i dodatkami, zapieczone smakują rewelacyjnie. Osobiście bardzo je lubię. Takie zapiekańce świetnie smakują na przyjęciach.
SKŁADNIKI :
- 3 duże bagietki
- oregano
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 20 dkg sera w plastrach
- 20 dkg sera w kawałku
- 15 dkg salami w plastrach
- 20 dkg szynki konserwowej
- 20 dkg szynki mielonej
- papryka konserwowa
- ogórki konserwowe ( kilka )
- dowolne sosy do polania
- Bagietki kroimy na trzy kawałki. Nacinamy wzdłuż i posypujemy w środku oregano.
- Ogórki, jajka kroimy w plastry a paprykę w paseczki.
- Ser w kawałku ścieramy na tarce jarzynowej.
- Każdą bułkę zaczynamy nadziewać, pierwszy kładziemy ser w plastrach, następnie szynka konserwowa, szynka mielona, salami, papryka, ogórki i plastry jajka. Posypujemy po wierzchu tartym serem i zawijamy w folię.
- Zapiekańce przechowujemy w lodówce do momentu ich zapieczenia.
- Smacznego. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz