Pyszne i sycące kotlety z jajek i gotowanej ciecierzycy. Kotlety są łatwe w przygotowaniu, nie rozpadają się podczas smażenia. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 jajko surowe
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- Ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, jajka drobno kroimy lub rozgniatamy. Szczypiorek siekamy.
- Do masy dodajemy przyprawy, szczypiorek, jajko i majonez, dokładnie mieszamy.
- Ręką formujemy owalne kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.
- Podajemy ciepłe.
- Kotlety są smaczne i syte.
uwielbiam je:)
OdpowiedzUsuńRobiłam z jajek, ale bez ciecierzycy.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl