ZUPA CEBULOWA Z PULPETAMI z THERMOMASTERA II FIRMY KALORIK+ FILMIK

28 sty 2019
data:post.title


Zupa cebulowa to jedna z moich ulubionych. Przygotowałam ją z dodatkiem białego wina oraz z pulpetami drobiowymi. Zapieczona z serem smakuje rewelacyjnie. 
Link do producenta Thermomastera II -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO

SKŁADNIKI : 

  • 1 kg cebuli
  • 50 g masła 
  • 1 litr wody 
  • 1 kostka rosołowa
  • 250 ml białego, wytrawnego wina
  • sól, pieprz do smaku 
                                                                       PULPETY : 
  • 500 g mięsa z piersi kurczaka
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka do smaku 
  • dodatkowo tarty żółty ser do posypania
                                                               PRZYGOTOWANIE : 

  1. Mięso z kurczaka myjemy, przecinamy piersi wzdłuż. Do kielicha zakładamy ostrza, przekładamy kurczaka i mielimy- 15 sekund / obroty 8- 10
  2. Do mięsa dodajemy przyprawy, jajko i pokrojony szczypiorek, dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. 
  3. Do kielicha robota przekładamy obraną cebulę, mielimy 15 s/ o 6. Następnie dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy robota i podpiekamy cebulę 30 minut/ obrót 1. Cebula powinna być mocno podpieczona, na złoto lub lekko brązowo. 
  4. Następnie dodajemy masło, przyprawy, wino i wodę. 
  5. Do parowara układamy pulpeciki, zamykamy i układamy na kielichu robota. Całość gotujemy 30 minut, temperatura 120 % /o 1. 
  6. Parowar zdejmujemy, mięso przekładamy na talerz, następnie zupę mielimy na najwyższych obrotach. 
  7. Zupę nalewamy do małych flaczarek, dodajemy po pulpeciku i posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku 200 % przez 15 minut. 
  8. Zupę podajemy ciepłą, smacznego. 
                                         Zapraszam do obejrzenia filmiku i suskrybcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz