KOTLETY PO ZBÓJNICKU + FILMIK

25 paź 2019
data:post.title


Kotlety po zbójnicku są na prawdę smaczne, idealnie sprawdzają się na wszystkich przyjęciach i nie tylko. Idealne na diad, smaczne na ciepło jak i na zimno, polecam. 


SKŁADNIKI :
  • 1 kg schabu wieprzowego 
  • sól, pieprz, papryki w proszku do smaku i czosnek
  • 3 jajka i bułka tarta do panierowania
                                                                         FARSZ : 
  • 300 g pieczarek 
  • 1 spora cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 łyżki oleju
  • 2 duże łyżki ketchupu
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 kulki mozzarelli
                                                            PRZYGOTOWANIE : 
  1. Mięso ubijamy na cienkie kotlety, przyprawiamy i panierujemy w jajku i bułce tartej.
  2. Smażymy na patelni na złoto z jednej i drugiej strony. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 
  3. Pieczarki szatkujemy, cebulę, paprykę, ogórki i 1 mozzarelle kroimy w kostkę. 
  4. Drugą mozzarellę ścieramy na tarce. 
  5. Pieczarki, cebulę i paprykę podpiekamy na oleju aż płyny odparują. Doprawiamy do smaku, następnie dokładamy ogórka i chwilkę podpiekamy. Farsz przekładamy do miseczki i jak przestygnie dodajemy pokrojoną mozzarellę. Na kotlety nakładamy po łyżce farszu, wierzch posypujemy tartą mozzarellą. 
  6. Kotlety zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190-200 % C, przez około 15 minut aż ser się rozpuści. 
  7. Kotlety po zbójnicku podajemy ciepłe, polecam. 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 




 

Publikowanie komentarza