Dewolaj to pyszne mięso nadziane masłem lub serem, zwinięte i usmażone na gorącym oleju. Do masła dodałam natkę pietruszki i czosnek. Smakują na ciepło i zimno, są świetne na obiad jak i na przyjęcie.
SKŁADNIKI :
- 1 kg kotletów ze schabu
- 300 g żółtego sera
- 100 g masła
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy - sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek granulowany
- panierka - mąka, jajka, bułka tarta, odrobina mleka
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Mięso należy dobrze rozbić i przyprawić.
- Masło mieszamy z natką Pietruszki, czosnkiem i solą.
- Na cześć kotletów nakładamy kawałki sera i zwijamy. Na drugą nakładamy po porcji masła i zwijamy.
- Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach z mlekiem, następnie w mące i bułce tartej.
- Podajemy ciepłe, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
kocham devolaye:)
OdpowiedzUsuń