DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK

24 lis 2019
data:post.title
Dewolaj to pyszne mięso nadziane masłem lub serem, zwinięte i usmażone na gorącym oleju. Do masła dodałam natkę pietruszki i czosnek. Smakują na ciepło i zimno, są świetne na obiad jak i na przyjęcie. 


SKŁADNIKI : 
  • 1 kg kotletów ze schabu 
  • 300 g żółtego sera 
  • 100 g masła 
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku 
  • przyprawy - sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek granulowany 
  • panierka - mąka, jajka, bułka tarta, odrobina mleka
  • olej do smażenia 
                                                             PRZYGOTOWANIE : 
  1. Mięso należy dobrze rozbić i przyprawić. 
  2. Masło mieszamy z natką Pietruszki, czosnkiem i solą. 
  3. Na cześć kotletów nakładamy kawałki sera i zwijamy. Na drugą nakładamy po porcji masła i zwijamy. 
  4. Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach z mlekiem, następnie w mące i bułce tartej. 
  5. Podajemy ciepłe, smacznego. 
                                  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 



 

1 komentarz