PIEROGI DYNIOWE Z TWAROGIEM + FIMIK

24 lis 2019
data:post.title
Ciasto dyniowe na pierogi jest nadzwyczaj smaczne, delikatne i o pięknym kolorze. Dzisiaj przygotowałam je nadziane twarogiem w wersji słodkiej. Polecam przepis. 


SKŁADNIKI : 
  • 700 g mąki pszennej + do podsypania
  • 1/2 szklanka musu z dyni 
  • 5-7 łyżek oleju 
  • 1 filiżanka wody  
                                                                        FARSZ : 
  • 2 kostki twarogu półtłustego 
  • 5-6 łyżek cukru 
                                                            PRZYGOTOWANIE : 
  1. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto, odkładamy je na 30 minut aby odpoczęło. 
  2. Twaróg ugniatamy z cukrem. 
  3. Ciasto cienko rozwałkowujemy, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy pierogi. 
  4. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty licząc czas od wypłynięcia pierogów na wierzch wody. 
  5. Odcedzamy i podajemy ciepłe ze śmietaną i cukrem. Smacznego. 
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 


 

Prześlij komentarz