Ciasto dyniowe na pierogi jest nadzwyczaj smaczne, delikatne i o pięknym kolorze. Dzisiaj przygotowałam je nadziane twarogiem w wersji słodkiej. Polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 700 g mąki pszennej + do podsypania
- 1/2 szklanka musu z dyni
- 5-7 łyżek oleju
- 1 filiżanka wody
- 2 kostki twarogu półtłustego
- 5-6 łyżek cukru
- Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto, odkładamy je na 30 minut aby odpoczęło.
- Twaróg ugniatamy z cukrem.
- Ciasto cienko rozwałkowujemy, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy pierogi.
- Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty licząc czas od wypłynięcia pierogów na wierzch wody.
- Odcedzamy i podajemy ciepłe ze śmietaną i cukrem. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz