PODWÓJNIE MLECZNY SERNIK - PUSZEK + FILMIK

4 lut 2020
data:post.title
Sernik podwójnie mleczny dzięki dodatkowi mleka w proszku, staje się pyszny, pulchny i puszysty. W smaku rewelacyjny i co najważniejsze łatwy w przygotowaniu.


  SKŁADNIKI : 
  • 1 kg sera wiaderkowego 
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka 3/2  %
  • 1 szklanka mleka w proszku 
  • 5 dużych jajek
  • 100 g masła, rozpuszczonego
  • 100 g czekolady białej, rozpuszczonej 
  • 100 g czekolady białej na polewę
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru 
  • herbatniki na dno blaszki 
  • blaszka 25/30 cm lub trochę większa
                                                               PRZYGOTOWANIE :
  1. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie wlewamy mleko, miksujemy, wsypujemy mleko w proszku, miksujemy. Następnie wlewamy czekoladę rozpuszczoną i masło, miksujemy. Wsypujemy budynie waniliowe, miksujemy i dodajemy ser, wszystko dobrze należy wymieszać. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek, mieszamy. 
  2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na to rozkładamy herbatniki, wylewamy ser i pieczemy 1 godzinę,  
  3. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. 
  4. Sernik polewamy rozpuszczoną czekoladą i chłodzimy. 
  5. Smacznego. 
                                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 



 

4 komentarze

  1. Pytanie. Rozpuszczona czekolada, która dodajemy do miski ma być ciepła? Bo rozpuszczam ja w kąpieli wodnej czyt. Na parze, ale jak wystygnie będzie znowu stała.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy produkty Mają być w temperaturze pokojowej? Czy mleko ma być podgrzane?

    OdpowiedzUsuń
  3. Własnie upiekłam jest super polecam

    OdpowiedzUsuń
  4. Pani Marioli , jak pani rozpuszcza czekoladę i czy produkty muszą być w temperaturze pokojowej?🙂

    OdpowiedzUsuń