CIASTO DYNIOWE Z TWAROGIEM

13 lis 2020
data:post.title
Ciasto dyniowo - serowe jest jak ala babka. Smaczne i na każdą okazję. Nadmiar ciasta można smiało zamroić.

SKŁADNIKI : 
  • 200 g masła 
  • 300 g mąki pszennej
  • 3 jajka 
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 1 cukier waniliowy 
  • 1 szklanka puree z dyni 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
SER : 
  • 400 g twarogu mielonego 
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 1 jajko 
  • 1/4 szklanka mleka 3/2 %
  • dodatkowo - czekolada do polania 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy mus z dyni i jajka, ucieramy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę. 
  2. Ser przekładamy do miseczki, dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. 
  3. Na ciasto wylewamy ser i lekko nakłuwamy ciasto końcem łyżki robiąć otwory w które wpadnie ser.
  4. Ciasto pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 % C, termoobieg. 
  5. Po ostudzeniu wylewamy czekoladę, posypujemy orzechami i podajemy, smacznego. 
                                   Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 



 

Publikowanie komentarza