Ciastka karnawałowe- rozetki są lekkie i chrupiące po usmażeniu a w dodatku łatwe w przygotowaniu. Trudno się od nich oderwać zwłaszcza jak są posypane cukrem pudrem lub są posmarowane dżemem albo nutellą.
SKŁADNIKI :
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka 3/2%
- 1/4 szklanka wody
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki octu
- 1 duża łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 i 1/2 szklanka mąki pszennej tortowej
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Wszystkie składniki na ciasto należy dobrze wymieszać.
- Olej nagrzewamy i również w oleju nagrzewamy formę na rozetkę.
- W cieście maczamy formę na ciastka i przenosimy ją na olej, następnie smażymy je na złoro z jednej i drugiej strony.
- Podajemy posypane cukrem pudrem, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz