Hoddogi przygotowane w domu są bardzo smaczne i jest ich dużo. Ucieszą nie jedno dziecko, a nadmiar, gdyby ewentualnie zostały, można zamroźić. Polecam przepis.
CIASTO :
- 50 g świeżych grożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1 i 1/2 szklanka ciepłej wody ( szklanka ma pojemność 250 ml )
- 650 g mąki pszennej
- 6 łyżek oleju
- 1 płaska łyżeczka soli
FARSZ :
- 500 g pieczarek
- sól, pieprz do smaku
- olej do podsmażenia
- odrobina oregano
- dowolny sos pomidorowy
- 100 g tartego, żółtego sera
- Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto drożdżowe i nakrywamy je ściereczką oraz odkładamy na 30 minut aby wyrosło.
- Pieczarki podsmażamy na oleju, z przyprawami aż odparują płyny.
- Ciasto rpzwałkowujemy, dzielimy na paski długości parówki i dzielimy je na porcje.
- Na każdy kawałek ciasta nakładamy pieczarki, parówką, tarty ser i ketchup, zlepiamy brzegi ciasta i odkładamy hot doga na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pozostawiamy je na 15 minut aby wyrosły.
- Pieczemy je 25 minut w temperaturze 190 *C, do momentu aż się zabrązowią.
- Podajemy ciepłe, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz