Paszteciki choinki z ciasta francuskiego są łatwe w przygotowaniu, efektowne i bardzo smaczne. Będą ozdobą każdego stołu, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 500 g pieczarek, sól, pieprz do smaku
- 1 ciasto francuskie XXL
- ketchup pikantny
- plaster sera
- parmezan do posypania ( niekoniecznie )
PRZYGOTOWANIE :
- Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, podsmażamy z przyprawami aż płyny odparują.
- Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy ketchupem i rozkładamy na połowie ciasta ostudzone pieczarki. Ciasto składamy na pół.
- Tniemy równe paski i układamy każdy na kształt choinki, wbijamy w nie patyczki do szaszłyków i układamy na blaszce i pieczemy około 15 minut, temperatura 190 % C.
- Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy parmezanem i podajemy. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz