FRANCUSKIE PALUCHY Z JAGODAMI

27.07.2012
data:post.title
Pyszna i szybka przekąska...chrupiące na zewnątrz a miękkie w środku,w dodatku proste do zrobienia. Od dłuższego czasu zamierzam zrobić ciasto francuskie ale jak na razie użyłam gotowego.

                                                 
                                                                SKŁADNIKI :

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • dżem jagodowy
  • papier do pieczenia

                                                    PRZYGOTOWANIE :

Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić w paski około 5 cm i długości 10 cm.Wychodzi ich około 12-14 sztuk.Paski ciasta smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzać do 200  *C,wstawić blachę z ciastkami na około 10 min.
Gdy osiągną złoty kolor i pięknie wyrosną wyciągnąć z piekarnika,ostudzone przekroić i smarować wcześniej przygotowanym dżemem z jagód,osobiście nie używam kupnego,polecam domowy.
Pyszne,smaczne  ciasteczka z jagodami dla tych co kochają ciasto francuskie gotowe.Smacznego.

7 komentarzy

  1. Też bym kiedyś chciał zrobić ciasto francuskie, ale na razie na chceniu się kończy, bo strasznie dużo przy tym roboty ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności, uwielbiam produkty linessa z lidla np. paróweczki mają mniej kalorii niż zwykłe.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam ciasto francuskie.. też chciałabym zrobić kiedyś sama, ale gotowiec jest smaczny i pozwala zaoszczędzić sporo czasu ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zjadłabym jednego, a cisto z lidla próbowałam, bardzo dobre:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przyznam się, że nie jadłam jeszcze ciasta francuskiego z jagodami. Czas wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Szybko i słodko- warto mieć taki pomysł w zanadrzu na wypadek niespodziewanych gości

    OdpowiedzUsuń
  7. ja zapiekam od razu z powidłami, fajny klasyk!

    życie & podróże
    gotowanie

    OdpowiedzUsuń