Bardzo lubię szaszłyki z kurczaka za swoją delikatność,szybkość w pieczeniu i to że moje dzieci jedzą je bez ograniczeń.Pyszne i delikatne mięso z kurczaka idealnie nadaje się do grillowania i nie tylko :)
- 2-piersi z kurczaka
- 3-4 cebule
- 1 mały jogurt naturalny 200 g
- chudy boczek wędzony/parzony około 30-40 dkg
- sól,papryka ostra,przyprawa do kurczaka według uznania
Mięso pokroić w kostkę średniej wielkości,przyprawić,wymieszać z jogurtem i pozostawić do schłodzenia(ja zostawiam na noc poprzedzającą grillowanie) oczywiście mogą to być 2-6 godz,mięso jest wtedy soczyste,kruche oraz szubko się grilluje.
Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami,sosem czosnkowym,kukurydzą lub ulubioną surówką.Smacznego :)
Pysznie wyglądają, idealne danie na grill:)
OdpowiedzUsuńsame pyszności uwielbiam szaszłyki. Pozdrawiam imienniczkę i zapraszam na bloga :)
OdpowiedzUsuń