SKŁADNIKI :
- dowolne małe rybki
- 2 jajka
- 1 szklanka maki pszennej
- sól,przyprawa do ryb
- olej do smażenia
Następnie posolić,posypać przyprawą do ryb(ja tylko je soliłam aby nie zagłuszyć naturalnego smaku rybek).
Panierkę przygotowałam z dwóch jajek i mąki.Ryby należy obtoczyć najpierw w mące,następnie w rozmąconych jajkach i znowu w mące.
Smażymy na oleju do uzyskania pięknego złotego koloru około 5-6 minut z każdej strony.
Panierkę przygotowałam z dwóch jajek i mąki.Ryby należy obtoczyć najpierw w mące,następnie w rozmąconych jajkach i znowu w mące.
Smażymy na oleju do uzyskania pięknego złotego koloru około 5-6 minut z każdej strony.
Podałam z sałatką z świeżych warzyw które znalazłam w ogródku:) oraz pieczonym frytkami z patisona i chipsami z czerwonych ziemniaków.
Pyszne proste danie gotowe,polecam i życzę smacznego.
mm zjadłabym sobie taką rybkę, najlepiej świeżutką nad morzem ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)
Sto lat nie jadłem tak smażonych ryb :) Mój ojciec jest zapalonym wędkarzem, więc od dziecka byłem przyzwyczajony do smażonych ryb :)
OdpowiedzUsuńOkonki :) Super wyglądają :)
OdpowiedzUsuń