SKŁADNIKI :
- 2 - 3 średniej wielkości buraczki, obrane i ugotowane
- 1/2 pierś z kurczaka, przyprawiona i upieczona
- kawałek ugotowanego brokułu
- 1/2 opakowania sera fety
- pieprz
- 1 łyżka majonezu
Ugotowane buraczki przecinamy na pół, środek wdrążamy tak aby nadawały się do faszerowania. Kurczaka i fetę kroimy w kostkę a brokuł rozrywamy na małe kawałki, doprawiamy sałatkę pieprzem oraz odrobiną majonezu, mieszamy. Napełniamy wydrążone buraczki farszem, układamy na półmisku i podajemy. Można je również posypać orzechami.
łał! ! ! nie dość, że wyglądają obłędnie to pewnie smakuję jeszcze lepiej. Buraki górą! :p
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Nie jadłam jeszcze tak przygotowanych buraków, świetny przepis:)
OdpowiedzUsuńgenialna przystawka!
OdpowiedzUsuń