SAŁATKA Z ŁOSOSIEM MACEROWANYM W POMARAŃCZACH

12 lut 2017
data:post.title
Łosoś macerowany to pyszne mięso rybie, które długo leżakowało w soli i soku z pomarańczy. Nadaje się na kanapki, do sałatek, koreczków itp. Ja przygotowałam pyszną sałatkę z roszpunką, serem feta, jajkami, oliwkami i łososiem. Wyszła pyszna i lekka a w dodatku efektowna. 


                                                                     SKŁADNIKI : 
  • 150 g łososia macerowanego 
  • 100 g sera fety
  • garść ciemnych oliwek
  • opakowanie roszpunki
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • owoce granatu 
  • kilka kaparów
  • oliwa z oliwek 
  • parmezan do posypania 
                                                               PRZYGOTOWANIE : 
  1. Jajka obieramy, kroimy na ćwiartki, roszpunkę myjemy, osuszamy. 
  2. Łososia kroimy na bardzo cieniutkie kawałki i owijamy nim jajka.
  3. Na talerz rozkładamy roszpunkę, na to pokrojoną fetę, oliwki, kapary, pokrojone pomidorki koktajlowe i jajka z łososiem. 
  4. Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, posypujemy tartym parmezanem i gotowe. 
  5. Smacznego.


 

3 komentarze

  1. i jakoś tak wiosenniej się zrobiło z ta sałatką :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Troszkę kolorów na talerzu robi efekt :)

      Usuń
  2. Jeśli ta sałatka tak samo smakuje jak wygląda, to ja bardzo chętnie taka zrobię, dzięki za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń