Warzywa z patelni nie muszą być wcale nudne, podałam je dzisiaj z sałatką z selera naciowego, gruszki i kurczaka. Danie świetnie się komponuje smakowo. Jest smaczne i zdrowe.
SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex
- 2 łyżki masła
- 1 mała pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 2 łyżki oleju
- seler naciowy
- 1 gruszka
- orzechy włoskie
- kiełki rzeżuchy
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól, cukier do smaku
- 1 ząbek czosnku
- szczypta curry
PRZYGOTOWANIE :
- Mięso myjemy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju i chwilkę dusimy pod przykryciem aż dojdzie. Studzimy.
- Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy masło, dusimy pod przykryciem około 15 minut.
- Jogurt mieszamy z curry, przeciśniętym czosnkiem, cukrem i sola.
- Kurczaka kroimy w paski, 2 gałązki selera naciowego w plasterki, gruszkę na kawałki. Dodajemy sos i mieszamy.
- Na talerz wykładamy porcję warzyw, na to sałatka z kurczaka, polewamy odrobiną sosu, posypujemy kiełkami i orzechami. Podajemy, smacznego.
Prześlij komentarz