Bonoffee pie to słynny deser o smaku bananów, tofi i śmietany. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
- 400 g masy kajmakowej HELIO
- 4 dojrzałe banany
- 330 ml śmietany 30 %
- 1 cukier waniliowy, 2 łyżeczki cukru
- 2 zagęstniki do śmietany - śmietanex
- mniejsza tortownica
- słodka herbatka
PRZYGOTOWANIE :
- Banany kroimy w talarki i skrapiamy sokiem z cytryny.
- Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy lekko nasączone biszkopty. Nie można ich przesączyć aby nie były za mokre.
- Nastepnie rozkładamy całą masę kajmakową, na to banany i chwilkę chłodzimy.
- Śmietanę ubijamy z cukrami, następnie wsypujemy śmietanex i chwilkę miksujemy.
- Na zimne babanany rozkładamy śmietanę. Deser chłodzimy 1-2 godziny i podajemy.
- Ciasto jest bardzo smaczne i słodkie. Polecam.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału :
Prześlij komentarz