Pieczeń z białej kiełbasy i jajka to wyjatkowe danie na świąteczny stoł. Radość dla podniebienia i uczta dla oczu. Smaczna i łatwa w przygotowaniu, polecam.
SKŁADNIKI :
- 1,2 kg białej kiełbasy surowej
- 1 jajko surowe
- 4-5 jajka ugotowane na twardo
- pieprz i majeranek do smaku
- do dekoracji ; szczypior, rzodkiewka, rzeżucha, jajko na twardo
PRZYGOTOWANIE :
- Białą kiełbasę wyjmujemy z osłonek i przekładamy do miski, dodajemy jajko i przyprawy do saku.
- Do formy keksowej rozkładamy część mięsa, wciskamy ugotowane jajka na twardo, jedno obok drugiego. Przykrywamy pozostałym mięsem.
- Pieczeń pieczemy 1 godzinę, temperatura 180 % C, termoobieg.
- Po wyjęciu studzimy i chłodzimy następnie dekorujemy według uznania, polecam.
- Pieczeń jest pyszna, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanalu :
Witam! Właśnie poczyniłem pieczeń z białej kiełbasy według pani przepisu! Wyszła przepyszna!Teraz kolej na kolejne przepisy!Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń