Kolejna pyszna propozycja ciastek, tym razem z jabłkami, przepis bardzo prosty, ciasto z dodatkiem masła i twarożku wychodzi delikatnie kruche, do tego jabłka, mniam, polecam. 
SKŁADNIKI : 
- 500 g mąki pszennej
 - 500 g twarogu półtłustego
 - 250 g mała lub margaryny
 - 1 cukier waniliowy
 - 2 łyżki cukru
 - 1 jajko
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 4-5 jabłek
 - cukier puder do posypania
 
PRZYGOTOWANIE : 
- Z podanych składników zagniatamy ciasto.
 - Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na kawałki.
 - Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm, wycinamy kółka szklanką.
 - Na każde kułko kładziemy kawałek jabła i składamy ciasto aż powstanie placek z jabłkiem w środku.
 - Ciastka układamy na blasze i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 % C.(termoobieg ), na funkcji góra dół - temperaturę zwiekszamy do 200 % C.
 - Ciastka muszą być dobrze wypieczone aby nie były surowe w środku. Gdyby okazało się że są nie dopieczone , nalerzy czas pieczenia wydłużyć.
 - Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
 
                                       Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 














Prześlij komentarz