Maliny i jeżyny w miodzie to cudowne połączenie owoców i miodu. Miód w połączeniu z sokiem z owoców staje się płynny i przeistacza się w syrop. Smak jego przechodzi owocami, przez co smakuje nieziemsko, polecam.
SKŁADNIKI :
- 0,5 kg malin
- 0,5 kg jeżyn
- 1 litr miodu
- 2 słoiki o pojemności 0,5 l
- Maliny i jeżyny oczyszczamy, przekładamy do słoików do 3/4 ich wysokości.
- Owoce zalewamy płynnym miodem i zakręcamy słoiki, odkładamy na parapet.
- Co kilka godzin odkręcamy słoiki aby wypuścić gazy. Odwracamy je również na kilka godzin, do góry dnem aby owoce były pokryte miodem. Jedna należy uważać aby miód nie wylatywał spod dekielka.
- Po tygodniu stania słoików w kuchni lub na parapecie, są one gotowe do spożycia. Soki już wymieszały się z miodem i można delektować się ich rewelacyjnym smakiem.
- Polecam taki miód do herbaty, smacznego :)
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz